Website is weer actief.

Hoofdstuk 15

 

Hoofdstuk 16

 

Gekraak van het grind haalt mij uit mijn mijmeringen. Via de poort komen Meesteres Aina en Sam de tuin inlopen. Mèra en ik staan op. Sam en Mèra vallen elkaar in de armen en Sam pakt Mèra met beide handen bij haar hoofd vast en kijkt haar met sprankelende ogen aan. Mèra beantwoord de blik met een stralende glimlach. Meesteres lacht en kijkt even later mij aan, Haar hand reikt naar mij, ik zak op mijn knieën en kus Haar hand en buig voorover en kus Haar voeten.

“Aina, dit is dus Mèra, Mèra zij is Meesteres Aina.”

Nu kan ik Sam begroeten en kniel voor hem, ik kijk naar de grond terwijl hij een aai over mijn hoofd geeft.

“Allemaal koffie? knaapje, vier koffie, want er is veel te bespreken en Aina en ik willen dat jij bij het gesprek bent omdat het jou ook aan gaat. Niet dat je inspraak hebt maar dat weet je.”

Wanneer ik de tuin in kom, zitten Meesteres, Sam en Mèra aan de tuintafel en hebben het heerlijk met elkaar. De kopjes koffie zet ik netjes neer samen met het melkkannetje voor Mèra. Aandachtig luister ik wat er allemaal besproken word. Gauw word mij duidelijk dat Mèra over een tijdje bij ons komt wonen en ondergeschikt is aan Meesteres en Sam.  Maar wat mij ook ter ore komt is dat ik niet gelijkwaardig zal zijn aan Mèra maar ook haar ondergeschikte ben, omdat zij ervaren heeft dat zij switch is.  

Mijn leven zal in dienst staan van Meesteres Aina, Sam en Mèra. Een nieuw leven is begonnen.

 

 

Inhoudsopgave