Website is weer actief.

Kuisheid & Kuisheidsgordels

 

Kuisheid en kuisheidsgordels

Uiteraard zijn er kuisheidsgordels voor zowel mannen als vrouwen. Daar knaapje een mannelijk geslachtsorgaan heeft zal de informatie op deze pagina gaan over de gebruikers met een mannelijk geslachtsorgaan. Informatie over de vrouwelijke drager van een kuisheidsgordel zal op andere sites gevonden moeten worden.

De informatie op deze pagina is grotendeels afkomstig uit artikelen van het internet. De beheerder van deze website kan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid van deze informatie.

 

Geschiedenis van de kuisheidsgordel

Ridders die vroeger ten strijde trokken, trokken hun geliefden een kuisheidsgordel aan zodat die geen seksueel verkeer zouden hebben. Plassen is echter wel mogelijk. Middeleeuwse kuisheidsgordels zijn van ijzer en hebben een hangslot, waarvan de ridder in kwestie uiteraard de sleutel bewaardde.

De oudst bekende afbeelding van een kuisheidsgordel stamt uit 1405, in Bellifortis van Konrad Keyser von Eichstatt, een boek over de militaire techniek van die tijd.

Sinds de sexuele revolutie, jaren zestig vorige eeuw, is er veel veranderd. De laatste paar decennia is er weer duidelijk een uiting gekomen van het laten zien dat er meer is dan alleen sex in de slaapkamer. Parenclubs, internet, stiekeme plaatsen op parkeerterreinen langs snelwegen en naaktstranden hebben ertoe bijgedragen dat men meer behoeftes met elkaar ging delen en fantasieën ging verwezenlijken.

Ook de tv heeft een duidelijke munt in het zakje gedaan, denk aan Xaviera Hollander, Jambers en Goedele Liekens en zo zijn er meer. Beurzen zoals de in Nederland bekende Kamasutra heeft het nachtkastje doen vullen. Dit alles heeft geleid tot meer openheid, waarbij sexuele handelingen en verlangens besproken worden aan de eettafel of zelfs op de werkplek tussen de collega´s. Met name vrouwen zijn hierin enorm gegroeid en kunnen genieten waarop zij de sexuele driften van hun man letterlijk en figuurlijk beheersen.

Mannen met schuldgevoelens naar hun partner door het veelvuldig stiekem masturberen of vreemdgaan zochten een oplossing om hun behoefte in te tomen. Maar ook vrouwen die zich storen aan het gedrag van hun man. Daarnaast zijn er ook de Dominanten en sub´s, die hun Dominantie en onderdanigheid meer willen bestempelen, oa door collars of tattoo´s en ook door piercings. Piercings door schaamlippen en voorhuid van de penis, door deze piercings wordt dat een hangslotje gedaan en de sub is beperkt in het zelf bespelen van het geslachtsorgaan. Handige mensen die zelf zijn gaan knutselen om een doosje te maken waar een penis eventueel met balzak in kan en op slot gaat. Kijkend naar de ontwerpen uit de middeleeuwen gecombineerd met de hedendaagse technieken en de vraag naar kuisheidsgordels zijn kleine bedrijfjes ontstaan die inspeelden op deze behoefte.

Eenvoudige leren kuisheidsgordels, gegoten kunststof of siliconen gordels maar ook complete RVS slips met speciale spoelmogelijkheden zijn inmiddels op de markt verschenen (op de pagina ¨links¨ staan een groot aantal leveranciers en producenten).

Waar vroeger de vrouwen in een kuisheidsgordel stierven, zij stierven door liefdesverdriet (of waren het de infecties door de misschien mooie maar de zo uiteindelijk roestige kuisheidsgordel die wonden veroorzaakten), zullen de hedendaags dragers van kuisheidsgordels, mits wijselijk gebruikt, genot verkrijgen door genot te ontzien. 

 

Kuisheid en gezondheid
Er wordt veel gezegd in de wandelgangen over het dragen van kuisheidsgordels en de mogelijke medische gevolgen daarvan. Alles is waar en niets is waar totdat er duidelijke medische rapporten over geschreven zijn. Gelukkig zijn er onderzoeken geweest naar prostaatkanker waarbij duidelijk gemaakt is dat ejaculeren geen directe noodzaak is ter voorkoming van deze ziekte.
 
Zaadlozing
Een zaadlozing of ejaculatie gaat doorgaans gepaard met een orgasme, maar een orgasme en een zaadlozing zijn verschillende verschijnselen. De zaadlozing is niets anders dan het transport van spermacellen uit de teelballen naar buiten de penis. Zaad wat tijdens een zaadlozing achterblijft in de teelballen zal na ongeveer een maand afgebroken en opgenomen worden door het lichaam.
 
Sterilisatie
Sterilisatie bij de man door middel van vasectomie is een ingreep waarbij de beide zaadleiders tussen de testikels (zaadballen) en de prostaat worden onderbroken. Daarbij worden de zaadleiders doorgesneden en afgebonden. Erectie en ejaculatie (zaadlozing) worden niet verstoord. Er treedt een gewone lozing van zaadvloeistof op. Deze vloeistof bevat na de ingreep echter geen zaadcellen meer. De zaadcellen worden door het lichaam opgenomen.
 
Orgasme
Een orgasme, ook wel climax (hoogtepunt) of klaarkomen genoemd, is het uiteindelijke lichamelijke en geestelijke resultaat van een seksuele stimulering die door zowel de mannelijke als de vrouwelijke sekse wordt beleefd. Het ultieme genot dat gevoeld wordt tijdens een orgasme is een stimulans om geslachtsverkeer te hebben, en dient zo de voortplanting.
Een orgasme bij een man bestaat uit snelle ritmische samentrekking van de prostaat en de spieren bij de basis van de penis, waardoor het in de bijballen opgeslagen sperma via de urinebuis naar buiten wordt gestuwd.
 
Prostaat
De prostaat is een klier, ter grote van een walnoot, die onder de blaas zit naast het rectum. Deze, grotere en meer ontwikkelde  mannelijke homoloog van de para-urethrale klieren, produceert een aantal hulpstoffen die aan het sperma worden toegevoegd. De prostaat voorkomt dat er sperma in de blaas kan stromen.
 
Anale seks
De prostaat is een seksueel zeer gevoelig orgaan. Bij receptieve anale seks van een man wordt een gedeelte van de opwinding veroorzaakt door stimuleren van de prostaat. Prostaat massage is doorgaans een medische handeling. Sommige mensen ervaren hier ook een seksueel plezier in.
Anale seks (ook wel ´op z´n Grieks´ genoemd) is een variatie die veel genoegen kan schenken als beide partners het willen. Verder worden door anale seks de spieren in de anus opgerekt, zodat het moeilijk kan worden om de ontlasting nog op te houden. Dit probleem kan men oplossen door diverse keren per dag de anusspieren aan te spannen, alsof men ontlasting ophoudt. Na een paar weken onthouding van anale penetratie herstellen de spieren zich dan weer.
 
Melken
De P-spot, soms ook mannelijke G-spot of A-spot genoemd, is een plek in de anus van mannen waar de prostaat voelbaar is. Bij het hebben van geslachtsgemeenschap is de prostaat een gevoelig punt. Bij massage hiervan door middel van de vinger in te brengen bij de anus, of door contact en wrijving door de penis tijdens geslachtsgemeenschap, kan een prettig gevoel ontstaan en kan een orgasme sneller komen en heviger aanvoelen.
Hoewel vaak gedacht wordt in termen van plezier word prostaat melken, ook wel bekend als prostaatmassage, vaak uitgevoerd, hetzij als een vorm van zelfmassage of door een arts om medische redenen.
Melken kan worden gebruikt voor het verlagen van de druk in de prostaatklier door het verwijderen van overtollige vloeistof.
 
Bij prostaatmassage of melken ga je als volgt te werk: 
1. Ga eerst naar het toilet om ervoor te zorgen dat zowel de blaas als de darmen worden geledigd.
2. Zorg ervoor dat uw vingernagels kort zijn en schoongemaakt en dat uw handen en het gebied rond uw anus grondig worden gewassen.
3. Gebruik steriele latex handschoenen en een glijmiddel op waterbasis.
4. Neem een comfortabele positie in. De positie die u aanneemt, is niet belangrijk, zolang het comfortabel is en u makkelijk toegang heeft tot de prostaatklier. De meeste mensen vinden liggend op hun rug of zij het meest comfortabel.
5. Steek zachtjes uw vinger (of vingers) in uw anus en verplaats deze langzaam vooruit langs de wand van het rectum aan de buikzijde, totdat u de prostaatklier voelt. De prostaatklier zal aanvoelen als een kleine bal en heeft in de regel de grootte van een walnoot.
6. Masseer zachtjes langs beide kanten van de prostaatklier, maar niet de midden zone die tal van gevoelige zenuwen heeft.
7. Na een paar minuten zachtjes melken van de klier zal de prostaat voldoende gestimuleerd zijn om samen te trekken waardoor er vloeistof vrijkomt. Deze beleving kunt u ervaren als een zekere mate van seksueel genot, en in sommige maar niet in alle gevallen, kan ook een orgasme plaatsvinden.
 
Indien u bekend bent met prostaat melken kunt u overgaan tot het gebruik van speciale dildo’s of vibrators die speciaal voor dit doeleind gemaakt zijn.
Hoewel de prostaat melken zeer nuttig kan zijn als een vorm van preventie, deze handeling onttrekt de opbouw van rudimentaire vloeistof in de prostaatklier, is het niet zonder risico. Prostaat melken mag niet worden uitgevoerd als u lijdt aan een acuut geval van prostatitis en mag nooit krachtig worden uitgevoerd. Als je twijfels hebt over het al dan niet veilig uitvoeren van het prostaat melken dient u uw arts te raadplegen.
 
LUTS
Op oudere leeftijd kan de prostaat groter worden. Hierdoor kan ze gaan drukken op de urethra (de urinebuis), waardoor het plassen moeilijker gaat. Het plassen komt ook moeilijker op gang en de straal is slapper. Na de plas kan er nog wat urine nadruppelen. Soms moet men 's nachts vaker naar het toilet. Als de prostaat nog groter wordt, blijft er steeds urine in de blaas achter na een plasbeurt, met herhaalde blaasontstekingen tot gevolg. Deze plasklachten worden ook wel LUTS genoemd; dit staat voor Lower Urinary Tract Symptoms.
 
Prostatitis
Prostatitis is een ontsteking van de prostaat. Ze wordt soms veroorzaakt door een bacteriële infectie. Tot de mogelijke klachten behoren een branderig gevoel bij het plassen, koorts, abnormale plasdrang - ook 's nachts, en pijn (tussen de anus en de balzak of laag in de rug). Een acute ontsteking van de prostaat kan worden behandeld met antibiotica. Een typische klacht is het gevoel van een warm ei te hebben in het kleine bekken. Wanneer de ontsteking is gaan aanslepen en dus chronisch is geworden, is een veel intensievere behandeling met zwaardere antibiotica nodig.
Behandeling is enkel nodig bij het optreden van klachten. Vaak is een medicamenteuze behandeling voldoende, om verdere groei van de prostaat af te remmen. In ergere gevallen is een operatie noodzakelijk. Als de prostaat geheel verwijderd moet worden, is een mogelijk complicatie dat de zenuwen naar de penis beschadigd worden en dat de man impotent wordt.
 
Oedeemvorming
Vochtophoping of oedeem bij de penis en of balzak noemt men bij kuisheidsgordel dragers ook wel acuut oedeem.
 
Bloeddruk oedeem
Waterrijk oedeem als gevolg van een te hoge bloeddruk. Bv langdurige erectie tijdens het dragen van een kuisheidsgordel, denk aan een nachtelijke erectie. Door de hoge druk op de vaten wordt er te veel vocht uit de bloedbaan richting de weefsels geperst. Complicerende factor is hier dat door de hoge druk ook de afvoer van het lymfevocht stagneert.
 
Acuut oedeem
bij een plaatselijke beschadiging van weefsel (een knelling door de ring of kooi) komt er veel eiwit vrij door de afbraak van weefsel. Hier kun je spreken van een (tijdelijk en plaatselijk) eiwitrijk oedeem. De plek zwelt op maar na verloop van tijd neemt de zwelling vanzelf weer af.
 
Preventie 
Vocht - men dient bij zowel een waterrijk als bij een eiwitrijk oedeem veel te drinken. Denk hierbij aan 2 tot 3 liter per dag! Dat kan water zijn, bouillon, groentensap of kruidenthee. Koffie en alcohol onttrekken vocht aan het lichaam en tellen niet mee.
 
Kuisheid en de psyche
Wanneer een Dominant een sub opdraagt om een kuisheidsgordel te gaan dragen, gebeuren er zowel bij de Dominant als de sub in de psyche een aantal wezenlijke veranderingen tot betrekking tot de hiërarchie tussen de Dominant en sub. 
Door het consequent dragen leert de sub de onderstaande zonden en deugden te respecteren.
 
De zeven hoofdzonden zijn:
 • Superbia (hoogmoed - hovaardigheid - ijdelheid - trots)
 • Avaritia (hebzucht - gierigheid)
 • Luxuria (onkuisheid - lust - wellust)
 • Invidia (nijd - jaloezie - afgunst)
 • Gula (onmatigheid - gulzigheid - vraatzucht)
 • Ira (woede - toorn - wraak - gramschap )
 • Acedia (gemakzucht - traagheid - luiheid - vadsigheid)
  
De zeven deugden zijn:
 • Prudentia (Voorzichtigheid - verstandigheid - wijsheid)
 • Iustitia (Rechtvaardigheid - rechtschapenheid)
 • Temperantia (Gematigdheid - matigheid - zelfbeheersing)
 • Fortitudo (Moed - sterkte - vasthoudendheid - standvastigheid)
 • Fides (Geloof), in Latijnse teksten vaak omschreven als Pietas
 • Spes (Hoop)
 • Caritas (Naastenliefde/Liefde)